Wednesday, October 29, 2014

Gambar 'RAKYAT HAKIM NEGARA' yang memalukan PKR dan Anwar Ibrahim

Dirakam pada hari perbicaraan Anwar Ibrahim..

Lebih ramai penyokong Mohd Saiful Bukhari datang bagi menyatakan solidariti kepada Saiful berhubung rayuan kes liwat oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mula didengar panel lima hakim Mahkamah Persekutuan.

Selain laungan mempertahankan Saiful, penyokong terbabit yang majoritinya adalah anak muda turut membawa sepanduk tertera tulisan "Justice for Saiful", "We are the people, we demand justice for the victim Saiful" serta "PKR, Anwar, don't threaten the court".

Slogan RAKYAT HAKIM NEGARA yang dicanangkan PKR kini mula menunjukkan apa yang rakyat mahukan.

Dijangkakan lebih ramai lagi yang akan turun padang menyokong Saiful, harapnya melebihi jumlah penyokong PKR yang kebanyakannya mungkin dipaksa datang untuk tunjuk solidariti kepada Anwar.

Persoalannya, adakah Anwar akan dimalukan oleh slogan 'rakyat hakim negara' ciptaan mereka sendiri?

Perbicaraan disambung besokKredit foto kepada: hambaliabdullah.blogspot.com, malaysiakini

4 comments:

 1. "Rakyat hakim negara" - pala hotak si BANGANG-BANGANG ni! Jadi NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang kita ni mahu dihakimi rakyat ala-BINATANG BUAS-puak-SODOM DAPBANGKAI/PKRSODOM?! PI MAMPOS!
  Ini aku syak sebenaqnya, kempen "MAU NEGARA SODOM"oleh DAPBANGKAI/PKRSODOM - dasar BINATANG BUAS!

  Makcik Sambal Belacan

  ReplyDelete
 2. Rakyat Hakim Negara? Nak jadikan rakyat yang sudah ditipu sebagai hakim? Kalau nak bersumpah tidak melakukannya pun tak berani, bodoh apa. Last-last jadikan rakyat sebagai penjenayah, suruh menceroboh kawasan UM. Asalkan untuk kepentingannya, semua rakyat cuba diperbodohkan.

  ReplyDelete
 3. DIA INGAT BEKAS HAKIM BOLEH LEPASKAN DARI TUDUHAN MELIWAT!!! PERGUNAKAN KEDUDUKAN UNTUK KEPENTINGAN DIRI, HERET RAKYAT KE DALAM MASALAH LIWAT DIA.. GAMPANG@@##$%!!!!!

  ReplyDelete
 4. kita semua nantikan sejauh mana anwar dapat pengaruhi para hakim(rakyat) untuk membebaskanya.

  ReplyDelete