Sunday, April 24, 2016

Tangan yang memberi atau tangan yang mengemis beserta maki hamun, mana satu pilihan anda?Akhlak pembangkang dan pemimpin mereka yang memperlekehkan serta mempersendakan pemberian kerajaan kepada rakyat. Gambar sumbangan kerajaan untuk penduduk Kuala Penyu di Sabah ini biarpun sedikit tetapi sekurang-kurangnya rakyat dapat memanfaatkan penggunaannya.

Berbanding PKR, AMANAH, DAP mahupun PAS yang menetapkan jumlah derma dalam tabung yang kononnya untuk membantu rakyat. Dalam kempen pilihanraya Negeri Sarawak pada kali ini, Pakatan Harapan dan PAS menetapkan derma minima untuk tabung politik mereka.Kemana pergi duit sumbangan itu hanya Allah sahaja yang tahu. Bermula dari Barisan Alternatif kemudian Pakatan Rakyat, kini Pakatan Harapan.. nama sahaja berbagai pakatan, tetapi tetap mengemis duit daripada rakyat untuk kerja parti mereka.

Beginikah caranya pakatan pembangkang membantu rakyat yang susah?

Akhirnya selepas pilihanraya mereka kembali meneruskan urusan masing-masing di Semenanjung, meninggalkan penyokong-penyokong mereka tanpa bertanya khabar dan berita. Jauh sekalilah untuk meninggalkan sesuatu walaupun satu tong biru.


No comments:

Post a Comment